Veilig de babykamer schilderen.

Vaak krijgen we de vraag waarop er moet gelet worden bij het schilderen van een

babykamer en of dit wel veilig is voor de baby en de toekomstige ouders.

We proberen hier even kort en eenvoudig uitleg te geven.


Is de verf wel veilig?


De meeste muurverven van het type latex of acrylaat kunnen enigsinds veilig gebruikt worden maar we zouden je adviseren om het type verf goed te kiezen.

Laat het schilderen maar aan de papa over.


Schilderen babykamer
Kinderkamer geschilderd in wit en blauw

Lakverven met solventen zoals terpentine zijn zeker af te raden! Tijdens het aanbrengen komt een grote hoeveelheid oplosmiddel vrij en ook lang na het zogezegd drogen blijven er solventen verdampen uit de verflaag. Deze kunnen potentieel hormoonverstoorders bevatten.


Acrylaatverven voor het lakken van ramen, deuren en meubels zijn veiliger om mee te werken maar we raden toch aan om voorzichtig te zijn.Indien wij u een verf zouden mogen voorstellen dan zouden wij u volgende verven aanraden: Voor muren en plafonds kan je het best opteren voor Sigma Perfect Matt . Deze verf is op basis van een 100% acrylaathars en beschikt over een aantal certificaten zoals een Europees Ecolabel certificaat, brand sertificaat en Isega sertificaat. Voor lakverf kan je Sigma Tigron Aqua Satin gebruiken.


Is schuurstof schadelijk?


Wij zouden ermee oppassen...

Bij het werken in een stoffige omgeving zou je best een goed stofmaskertje dragen van het type PPF2 of PPF3 en steeds goed ventileren. Het zijn vooral de fijne stofdeeltjes die het lichaam binnendringen en schadelijk kunnen zijn. Zeker bij het opschuren van oude verflagen. (bv oude lagen loodverf).


Schilderen van babykamer veilig
Babykamer in zachte kleuren

Kinderkamer snel gebruiken?


Niet te snel! Laat de kinderkamer eerst goed ventileren alvorens deze te gebruiken en houd er rekening mee dat het even kan duren alvorens de vluchtige stoffen van verf voldoende zijn afgenomen. We raden je aan om de kamer drie maanden op voorhand te schilderen.


Besluit:

  • De toekomstige mama laat de schilderwerken best over aan de toekomstige papa of aan een vakman.

  • Zorg voor een goede verluchting van de kamer.

  • Gebruik geen verven op solventbasis.

  • Draag bescherming zoals een stofmasker en een stofzuiger bij machinaal schuren.Heb je nog vragen over de toepassing van bepaalde verven in een kinderkamer?

Neem gerust contact op, wij helpen je graag verder!
Offerte voor uw babykamer?